Filmmaker Monica Doze komt twee keer met haar film ‘Typisch Matty’ naar Magazijn076. Samen met haar zus Petra maakte zij dit portret van haar moeder Matty die op 82-jarige leeftijd de diagnose autisme kreeg.

Op hun website schrijven Petra en Monica het volgende:

“Onze moeder had altijd al een ‘gebruiksaanwijzing’. Die werd wat langer en ingewikkelder na het overlijden van onze vader. Ze kon zich niet meer goed redden in haar eigen huis. Na een lange, moeizame zoektocht hebben we nu een fijne, passende woonplek voor haar gevonden. We weten inmiddels dat ze autisme heeft; dit heeft ons handvaten gegeven hoe we het beste met haar om kunnen gaan.”

Woensdag 13 oktober is er de thema-avond “Autisme en ouderen’ voor iedereen die te maken heeft met autisme. Na de film en een korte pauze is er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen aan Monica Doze. Interesse? Kaartjes à tien euro per persoon zijn verkrijgbaar via het agenda-bericht op de website van Magazijn076.

Dinsdag 2 november is Monica gastspreker op de thema-middag ‘Autisme in de ouderenzorg’ van het Autisme Netwerk. Naast de film geeft zij een korte lezing over haar visie op autisme in de ouderenzorg en is er ruimte vrijgehouden voor casuïstiek. Deze middag is uitsluitend voor professionals die beroepsmatig te maken hebben met autisme. Belangstellenden melden zich aan via info@autismenetwerk.nl o.v.v. naam en naam organisatie.