06 13320892 info@magazijn076.nl

De eerste keer dat ik er binnenkwam voelde als thuiskomen.

“Magazijn076 is een plek waar volwassenen met autisme / volwassen autisten welkom zijn om te werken, zich met een project bezig te houden of gewoon te zijn. Volgens de website: ‘Mensen met autisme krijgen hier de ruimte om zichzelf te ontwikkelen op sociaal, creatief en/of zakelijk vlak en om de regie in eigen handen te nemen.’

De eerste keer dat ik er binnenkwam voelde als thuiskomen. Waar het soms lijkt alsof leven met autisme vooral veel moeilijkheden met zich meebrengt, is dit een plek waar een heel andere kant zichtbaar wordt. Er is enorm veel creativiteit, verbinding, humor en zorg voor elkaar. We kunnen er met elkaar communiceren en zijn op onze eigen manier, zonder bang te zijn om buiten de boot te vallen. En hoewel het beeld van autisten helaas vaak anders wordt geschetst, is het mijn ervaring dat waar mensen met autisme bij elkaar komen, er heel veel empathie is. Er wordt geluisterd, niet geoordeeld. Er is ruimte voor alle verschillende manieren van zijn.

Het is voor mensen met autisme dus ook heel belangrijk om plekken te hebben waar je niet anders hoeft te zijn dan je bent, waar autisme de norm is. Het is in zulke omgevingen dat we onszelf echt kunnen gaan accepteren zoals we zijn, we van elkaar kunnen leren, en we energie op kunnen doen om de rest van het leven ook weer aan te kunnen.”

Anoniem

Je mag zijn wie je bent en voel dat je welkom bent

“Ik kom al enige tijd bij Magazijn076, meestal 2 dagen in de week. Meestal op maandag, de gehele dag en vrijdagochtend. IK ben bij Magazijn076 terecht gekomen via mijn ambulante begeleidster aan huis. Zij had al vele positieve verhalen over hen gehoord via andere cliënten. Ik wist in eerste instantie niet zeker of ik bij Magazijn076 terecht kon, omdat ik in eerste instantie geen autisme heb. Maar wel andere diagnoses. Maar dat was geen enkel probleem.

Wat ik al eerder beschreef is dat ik 2 keer in de week daar ben. Ik maak vele schilderijen bij het magazijn, dat is echt mijn hobby geworden. Wat ik met plezier en passie maak. Maar ik ben er ook gekomen om meer onder de mensen te zijn. SINDS kort heb ik ook een eigen site, hier heeft iemand  mij enorm goed meegeholpen om er wat van te maken. Wat ook gelukt is. (mijn site is lindaart.net) Diegene komt ook in het magazijn.

TOT slot ik kom graag naar Magazijn076, omdat je mag zijn wie je bent en voel dat je welkom bent. En leiders en leidsters zijn aardig en hebben vele professionele ervaring Die je graag ook op weg willen helpen, ik raad mensen aan die het nodig hebben om er eens een kijkje te komen nemen.”

Linda, 39 jaar

Omdat ik eindelijk mijn masker af kan doen en mezelf kan zijn.

“Over de afgelopen jaren heb ik met een masker op geprobeerd als een neurotypisch persoon mee te doen in de maatschappij. Uiteindelijk liep ik compleet vast en kreeg ik vorig jaar de diagnose autisme. Sindsdien ben ik bij Magazijn terecht gekomen en ben ik hier gaan afstuderen. Waar het afstuderen op andere plekken niet lukte, lukt dit wel bij Magazijn omdat ik eindelijk mijn masker af kan doen en mezelf kan zijn.”

Student

Magazijn = De eerste plek waar ik iets van veiligheid voelde

“Ik houd niet van verkooppraatjes, maar als ik wat Magazijn is zou moeten verkopen is dat wat ik zou zeggen.”

Anoniem

Magazijn076 is voor mij een plek om onder de mensen te komen.

“Magazijn076 is voor mij een plek om onder de mensen te komen. Ik kom hier om gezellig een bakje koffie te drinken, maar ook om dingen te doen die ik thuis niet voor elkaar krijg. Ik vind hier de rust om mijn eigen administratie bij te werken, maar ook om mij te verdiepen in alles wat ik interessant vind. Waar ik kan help ik Magazijn076, bijvoorbeeld als er kasten of tafels gebouwd moeten worden. Wat ik fijn vind aan Magazijn076 is dat je niks moet, maar een heleboel mag.”

Tom, 31 jaar

Ik ga er zo ontzettend graag heen.

“Autistisch zijn is op t magazijn geen probleem. Ik ga er zo ontzettend graag heen. Dank je lieve mensen van t magazijn. Door jullie is mijn leven als 72 jarige eindelijk fijn.”

Heleen, 72 jaar

Het geeft me goed de ruimte om vele mogelijkheden te onderzoeken en ervaren.

“Door onder andere mijn autisme is het mij niet gelukt om mijn HBO opleidingen af te ronden. Ik woon tegenwoordig begeleid en heb hieruit op veel aspecten hulp.

Eén van de begeleidsters wist van Magazijn076 en dacht dat dit mogelijk een passende omgeving voor mij zou zijn. Ik heb zelf ook redelijk wat planten en dat was een beetje een link om hier te beginnen. Ik ben begonnen met het zorgen voor de planten bij Magazijn076. Ook heb ik hier met een medebezoeker haar website ge-update om het wat overzichtelijker te maken. Op het moment is mij gevraagd om te kijken naar het promoten van het tassenproject. Voor mezelf ben ik hier ook bezig met het proberen zoeken van wat eigen projecten, van tekenen naar gamedesign.

Wat ik doe bij Magazijn is dus heel gevarieerd, het geeft me goed de ruimte om vele mogelijkheden te onderzoeken en ervaren. Bij het Magazijn voel ik me heel welkom, iets waar ik zelf redelijk veel moeite mee heb. Het geeft mij een goede werkplek en een manier om meer structuur aan te brengen in mijn week. De manier waarop het hier autismevriendelijk is ook een plus punt, vooral omdat ik op een latere leeftijd mijn diagnose pas kreeg, hierdoor leer ik ook mezelf meer kennen en omgaan met mijn autisme. Ook al is er geen echte begeleiding/behandeling hier, is er veel steun en staat er altijd wel iemand klaar om mee te denken. Bijvoorbeeld hoe ik vanuit hier heb geleerd over Spectrum Multimedia, en dit zeer zeker mijn interesse trok. Ik ben nog niet klaar om bij deze te beginnen, maar met Magazijn076 geeft het mij een manier om hier veilig en op mijn eigen tempo naar toe te werken.”

Myk, 26 jaar

“Every day of our lives, we are on the verge of making those slight changes that would make all the difference.” (Mignon McLaughlin)

“Magazijn076 biedt mij de ruimte en mogelijkheden om te ontdekken hoe en op welke manier ik mijn sterke kanten in kan zetten als (freelance) grafisch vormgever en kunstenaar. Ook kan ik hier opnieuw in een werkritme komen en weer werk klaar raken. Terwijl ik dit doe ontmoet ik gelijk een hoop verschillende mensen. Naast creatief bezig zijn ben ik ook co-trainer van de hardloopgroep en ondersteun ik af en toe Magazijn. Mijn passies zijn dan ook design, kunst en sport, maar natuurlijk ook dingen als reizen, uitjes met vrienden en een goed boek lezen. Mijn werk is te vinden op mijn site https://www.studiolozsand.com en te volgen op Instagram, Behance, en Dribbble.

Laura, 28 jaar

Ik leef mijn leven in omgekeerde volgorde: eerst kinderen, dan trouwen en dan studeren.

“Mijn passie is psychologie. Ik ben in contact gekomen met Magazijn076 via Sandra Kok door een mail met het verzoek tot een onderzoeksplek voor mijn opleiding toegepaste psychologie. In Magazijn076 krijg ik de mogelijkheid om mijn afstudeeronderzoek te doen. Ik doe onderzoek naar de impact van een late diagnose ASS bij vrouwen. Mijn persoonlijke ambities zijn werk te vinden binnen de Geestelijke GezondheidsZorg, doelgroep autisme. Mijn grootste droom is om door te studeren en zelf GGZ-psycholoog te worden om dan diagnostische trajecten te kunnen uitvoeren.”

Margriet, 37 jaar

Samen gameboys futureproof gemaakt

“Dennis is goed in solderen en heeft twee anderen ook geleerd hoe ze dat kunnen doen. samen hebben ze gameboys futureproof gemaakt.”

Dennis

Ik ben net een kakkerlak, niet kapot te krijgen.

“Mijn passies zijn gamen en tekenen. Via Manou Boomsma van Stichting MEE ben ik in contact gekomen met Magazijn076. Manou begeleidde een workshop over het onderwerp “droombaan” en hierbij kwam Magazijn076 ter sprake. In Magazijn076 krijg ik de mogelijkheid om mijn portfolio uit te breiden, nieuwe mensen te ontmoeten en mijn ideeën te realiseren. Mijn persoonlijke ambities zijn om als “concept-artist” voor een “game-developer” aan de slag te gaan en ook om een eigen game te ontwikkelen.”

Ronald, 30 jaar

Diversiteit

“ik ben door Magazijn076 doorverwezen naar Spectrum Multi Media. Ook ben ik mee gaan hardlopen met de fasstrunners. Ik heb mijn moeder en zusje, ook autisme meegenomen. Mijn moeder wil ook deel gaan nemen aan de partnergroep.”

Gavin

Wat bij Magazijn076 niet gebeurt, is een oordeel vellen

“Iedereen mag doen waar hij of zij zin in heeft. Ook ik heb de vrijheid ervaren dat ik mezelf mocht zijn door te breien. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik daar zin in heb. Daarnaast ontmoet je mensen, die je wellicht verder kunnen helpen naar opleidingen en werk. Zelf ben ik een opleiding bij Spectrum MultiMedia & IT gaan doen en heb nu mogelijkheden tot een baan.”

Harm

Magazijn076 is voor mij een plek.

“Waar je op laagdrempelige manier bezig kunt en onder de mensen kunt zijn. Het laagdrempelige zit hem er in dat je zonder papieren rompslomp (aanvragen, toekenningen e.d.) deel kunt nemen aan het project, en samen bent met andere mensen met een vorm van autisme. Na lang fulltime gewerkt te hebben ben ik na burn out klachten thuis komen te zitten. In die situatie is het verstandig om volledig te herstellen en niet direct volle bak terug te gaan in het arbeidsproces.”

Robin

Lily’s Instagram

“Mijn passies zijn: tekenen en animaties maken. Ik ben in contact gekomen met Magazijn076 via MEE – West-Brabant. In Magazijn076 krijg ik de mogelijkheid om animaties te maken. Mijn persoonlijke ambitie is: voor mezelf beginnen, een eigen bedrijf opstarten.”

Ik heb een eigen YouTube-kanaal met filmpjes www.youtube.com/channel/UCQMjs…
Op Instagram kun je mijn tekeningen zien www.instagram.com/figofox_art/
en op Twitter kun je me volgen twitter.com/Figothefox.

Lily, 21 jaar

Hersteld van een burn-out.

“Ik ben als deelnemer hersteld van een burn-out en doorgestroomd naar Fameus voor een opleiding. Ik heb veel gehad aan de gesprekken met vrijwilliger Frans over zijn burn-out, die daarover kon vertellen als ervaringsdeskundige.”

Paul

Klei atelier: Potverdorie.

“Het geeft mij een stuk meer eigenwaarde, dat ik wel iets kan, ondanks dat het in mijn hoofd wat anders gaat. Magazijn076 maakt voor mij het verschil.”

Simone

Carpe diem, geniet van het leven.

“Mijn passies zijn: sport, ervaringswerk met autisme en medezeggenschap als specialiteit. Ik ben in contact gekomen met Magazijn076 via Sandra Kok. In Magazijn076 krijg ik de mogelijkheid om administratief werk te doen en mensen te ondersteunen. Mijn persoonlijke ambities zijn lekker bezig te zijn met de dingen die ik doe.”

Eric, 50 jaar

Schrijven is zijn.

“Mijn passie is schrijven. Via Sandra Kok en Ingeborg van Dixhoorn ben ik in contact gekomen met Magazijn076. In Magazijn076 krijg ik de mogelijkheid om te werken aan diverse schrijfprojecten. Mijn persoonlijke ambities zijn meer duidelijkheid geven over autisme en het delen van mijn eigen ervaringen en belevingswereld.”

Frans A. 62 jaar

Ik ben volledig getransformeerd.

“Sterker nog, ik ben volledig getransformeerd! Om te beginnen ben ik bijna 15 kilo afgevallen, puur omdat ik mij weer prettiger begon te voelen. De training en het afvallen heeft mijn zelfvertrouwen enorm geboost! Mijn gezin zegt dat ik een quantum leap heb gemaakt en in de basis hebben Sandra , Ingeborg en natuurlijk Magazijn076 hiervoor gezorgd! Zij hebben gezien hoe ik een paar jaar geleden volledig in de kreukels lag, maar omdat zij een onvervalst vertrouwen in mijn persoon en potentie hadden, ben ik nu gelukkiger met mijzelf dan ooit!”

Rowena

De grote verbouwing.

“Met Woodworksheb ik Magazijn076 geholpen met een grote verbouwing.”

Jaap