Onze projecten

Bij Magazijn076 kunnen mensen met autisme projecten realiseren op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Onze projecten komen gezamenlijk tot stand op basis van de ideeën van onze deelnemers en vragen die we krijgen uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Magazijn076 geeft mensen letterlijk de ruimte om hier een bedrijf te starten, maar dat betekent dan wel dat ze in ruil daarvoor meebouwen aan onze sociale onderneming.

Heb je zelf een idee voor een nieuw project of wil je kennismaken? Kom dan eens langs!
Mail of bel ons om een afspraak te maken: info@magazijn076.nl of 06 13320892.

Fasstrunners

Onder de naam Fasstrunners (her-)starten in mei 2019 twee loopgroepen in Breda. En Magazijn076 gaat hen ondersteunen. Zo zoeken we twee hardlooptrainers die op vrijwillige basis één van de loopgroepen willen begeleiden.

Fasstrunners is voor mensen met autisme, hun naasten en andere enthousiaste hardlopers die gezamenlijk eens in de week willen trainen. Een groep beginners traint voor vijf kilometer; de tweede groep zijn gevorderden die tien kilometer willen lopen. Deelnemers kunnen zelf afspreken om nog een tweede keer in de week op eigen gelegenheid te trainen. De uitdaging is zondag 6 oktober 2019 de Singelloop in Breda te lopen.

Voor de start van beide groepen komt er nog een informatiebijeenkomst in ons magazijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de Facebookgroep van Fasstrunners of ons mailadres.

Koffiefiets

Op dit moment bouwt Magazijn076 een bakfiets om tot koffiefiets. Met deze fiets gaan eigen barista’s op locatie ‘koffie met een verhaal’ schenken. Magazijn076 heeft de overtuiging dat een goed kop koffie, thee of fris mensen met elkaar in contact brengt. De koffiefiets is waarschijnlijk in mei 2019 gereed en kan dan ingezet worden bij bedrijven, evenementen en kleinschalige feesten.

Voor de koffiefiets zoekt Magazijn076 vijf tot zes mensen die de opleiding tot barista willen volgen en daarna met onze koffiefiets ‘de boer opgaan’. Belangstellenden kunnen zich melden via ons mailadres.

Fotografie Anders

Samen met Magazijn076 werkt fotografe Petrina Derksen aan het project ‘Fotografie Anders’: een serie portretten van vrouwen met autisme. Onder het motto ‘Je bent goed genoeg; het is wat het is’ maakt Petrina met een zachte en eenvoudige benadering haar foto’s. Zelf karakteriseert ze deze portretten als kwetsbaar, realistisch en soms confronterend. Project ‘Fotografie Anders’ wordt afgesloten met een expositie in ons magazijn.

Themadag Amarant

In opdracht van het Expertisecentrum Autisme van Amarant organiseert Magazijn076 in maart zijn eerste evenement: een themabijeenkomst voor bijna honderd mensen. Het expertisecentrum is zelf verantwoordelijk voor de inhoud en wil op deze dag andere collega’s met elkaar in contact brengen en kennis rond autisme delen. Medewerkers en deelnemers van ons magazijn bedenken en bouwen vooraf de inrichting, regelen extra materialen als een geluidsinstallatie en zorgen op de dag zelf voor de ontvangst. koffie en thee, de lunch en een afsluitende borrel.

Voor dit evenement werken wij samen met Breda Promotions, Studio Solo, Smaakmakers Goirle, Green Bag Lady Nederland, Jouw Collega, FutureDome Events, VPS Nederland, Wouter Hekkenberg en uiteraard medewerkers van het Expertisecentrum Autisme van Amarant.

Stoelen met een verhaal

Oude vintage stoelen krijgen bij ons een tweede leven. De afgelopen maanden heeft een flexibel team met veel plezier gewerkt aan het opknappen van bistrostoelen en oude caféstoelen. Ze zijn te koop in onze webshop voor een leuke prijs. De opbrengst gebruiken we voor nieuwe aankopen.

Voor deelnemers die nog niet precies weten wat ze binnen Magazijn076 op willen pakken, is het werken aan de stoelen een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons. Uit de praktijk blijkt dat ze zo weer inspiratie opdoen voor een mogelijk eigen project.

Realisatie boek ‘Inkijk in mijn wereld met autisme’

Frans is als dichter en schrijver verbonden aan Magazijn076. Graag wil hij zijn ervaringen met en over autisme delen. In dat verband werkt hij aan een boek waarin hij aan de hand van het alfabet een inkijk geeft in zijn autistische wereld. Elke letter staat voor een concreet voorwerp. Zo staat de A voor agenda. Frans werkt bijvoorbeeld met 4 agenda’s en in het boek legt hij uit waarom dat zo voor hem werkt.

De planning is dat dit boek in oktober 2019 in de boekhandel ligt.

Keramiek atelier

Simone is 3e jaars studente aan de kunstacademie (I.K.O). Zij is gefascineerd door de veelzijdigheid van klei. Het opbouwen, creëren en draaien achter de draaischijf is magisch voor haar. Bij Magazijn076 kan ze haar droom realiseren: een eigen atelier waar ze vrij werk maakt en waar ze haar kennis kan delen. We hebben inmiddels voor een mooie prijs een oven aan kunnen schaffen. Zij maakt hier de mooiste kopjes, borden, potten en ander vrij werk. Deze fraaie handgemaakte producten zijn ook te koop in onze onze webshop. Simone werkt aan de ontwikkeling van workshops en ook kunnen liefhebbers tegen betaling van de materiaalkosten bij ons komen kleien.

Simone is ons zeer dankbaar dat ze zich op deze manier al tijdens haar studie verder kan ontwikkelen. Haar verdiensten komen dan ook geheel ten gunste van de verdere ontwikkeling van Magazijn076.

Denktank Magazijn076

Mensen met autisme zijn vaak erg creatief. Laat dit nu net een vaardigheid zijn waar de markt steeds meer om vraagt, zoals vastgesteld door de World Economic Forum. Bij Magazijn 076 kunnen bedrijven/organisaties vragen voorleggen aan mensen met bijzondere vaardigheden. Zij weten complexe problemen op te lossen en met creativiteit nieuwe inzichten aan te dragen.

Zoekt u als bedrijf of organisatie naar een creatieve manier voor het oplossen van vraagstukken of problemen? Denk hierbij aan een reorganisatie die vastloopt, ideeën voor maatschappelijke problemen of het bedenken van een app of game. Bij Magazijn076 stellen we op basis van uw wensen een creatieve denktank samen.

Inrichting Kopje Koepel

Kopje koepel is de coffeecorner voor BredaPhoto 2018 in de monumentale Koepelgevangenis. In deze voormalige bezoekersruimte van de Boschpoort konden bezoekers tijdens dit evenement genieten van een lekker kopje koffie met wat lekkers. Magazijn076 heeft deze ruimte in mogen richten. Alle meubels en tentoongestelde keramiek waren hier ook te koop.

Animatiefilm ‘Avonturen van Loki, de magazijnhond’

Lily den Ridder is afgestudeerd animator aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en wil graag werkervaring opdoen. Bij Magazijn076 creëerde zij deze animatiefilm over het leven van Loki, onze ‘magazijnhond’.

 

Grafisch ontwerpbureau Magazijn076

Er komen wekelijks verschillende grafisch ontwerpers binnen om te werken aan eigen werk en projecten voor Magazijn076. Zij kunnen tegen een schappelijke prijs drukwerk en digitale producten vormgeven. Denk hierbij aan de ontwikkeling van uw logo en huisstijl, posters, advertenties, folders, (digitale) nieuwsbrieven, websites, visitekaartjes en animatiefilmpjes.