Projecten

Bij Magazijn076 kunnen mensen met autisme projecten realiseren op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Onze projecten komen gezamenlijk tot stand op basis van de ideeën van onze deelnemers en vragen die we krijgen uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Magazijn076 geeft mensen letterlijk de ruimte om hier een bedrijf te starten, maar dat betekent dan wel dat ze in ruil daarvoor meebouwen aan onze sociale onderneming.

Happybots

Felix is een happybot die momenteel wordt ingezet binnen Magazijn076 om te kijken of de gemoedstoestand van deelnemers positiever is, als ze Magazijn076 hebben bezocht. Felix is een technologie om aan te vertellen hoe je je voelt. Door aan Felix te draaien, beeld hij verschillende gemoedstoestanden uit. Je drukt Felix in wanneer je de gemoedstoestand vindt die het beste overeenkomt met je gevoel.

Momenteel zijn we bezig met een pilot. Met de data willen we inzicht krijgen in de tevredenheid van deelnemers. 

Verhalenbundel ‘Gevonden Voorwerpen’

Frans A. Brocatus schreef vijftig verhalen over concrete voorwerpen zoals: een agenda, een boek, chocolade, een deur, een jukebox, een lamp, parfum, een stofjas, een vulpen, wijn, zeep … Die verhalen liet hij lezen aan Laura Zandbergen met daaraan de vraag gekoppeld om zich te laten inspireren en, naar eigen inzicht, tekeningen bij de verhalen te maken.

In het eindresultaat zijn er bij twintig van de vijftig verhalen tekeningen gekomen. Ze gaan de verhalen vooraf of ze duiken op in het midden van een verhaal. Daarnaast heeft Laura ook het cover-ontwerp van het boek voor haar rekening genomen.

Dat deze samenwerking tot een verrassend resultaat heeft geleid is het minste wat ervan gezegd kan worden. Overtuig uzelf, koop, lees en laat je meevoeren in de sfeer van deze unieke verhalen!

Frans A. Brocatus: www.fransbrocatus.nl
Laura Zandbergen: www.studiolozsand.com

Denktank Magazijn076

Mensen met autisme zijn vaak erg creatief. Laat dit nu net een vaardigheid zijn waar de markt steeds meer om vraagt, zoals vastgesteld door de World Economic Forum. Bij Magazijn 076 kunnen bedrijven/organisaties vragen voorleggen aan mensen met bijzondere vaardigheden. Zij weten complexe problemen op te lossen en met creativiteit nieuwe inzichten aan te dragen.

Zoekt u als bedrijf of organisatie naar een creatieve manier voor het oplossen van vraagstukken of problemen? Denk hierbij aan een reorganisatie die vastloopt, ideeën voor maatschappelijke problemen of het bedenken van een app of game. Bij Magazijn076 stellen we op basis van uw wensen een creatieve denktank samen.

Fasstrunners

Fasstrunners is voor mensen met autisme, hun naasten en andere enthousiaste hardlopers die gezamenlijk een keer in de week willen trainen.

In de training verzorgd door de ervaren trainers Monica Dekker Move by MD en Berry Snoeren LC BY Berry’s staan looptechniek, hardlopen, specifieke corestability/mobiliteit en persoonlijke aandacht centraal. De stap naar een reguliere sportclub kan daardoor kleiner worden.

Ook nu is er wekelijks een online training van een uur met core stability oefeningen op eigen niveau. Na iedere training ontvangen de deelnemers een hardloopschema om individueel te trainen.

Wil je een keer (online) deelnemen, neem contact met ons op: info@magazijn076.nl of 06 13320892.

 

Grafisch ontwerpbureau Magazijn076

Er komen wekelijks verschillende grafisch ontwerpers binnen om te werken aan eigen werk en projecten voor Magazijn076. Zij kunnen tegen een schappelijke prijs drukwerk en digitale producten vormgeven. Denk hierbij aan de ontwikkeling van uw logo en huisstijl, flyers en posters, advertenties, folders, (digitale) nieuwsbrieven, websites, visitekaartjes en animatiefilmpjes.

Ongefilterd

Vanaf de zomer tot eind 2019 is een bakfiets omgebouwd tot koffiefiets door enthousiaste deelnemers. Vervolgens zijn we gestart met het opleiden van onze eigen barista’s in samenwerking met diverse Bredase koffiezaken.

Wij hebben de overtuiging dat een goede kop koffie mensen met elkaar in contact brengt. Met deze fiets schenken onze eigen barista’s hier op locatie ‘koffie met een verhaal’. De koffiefiets kan ook ingezet worden bij de door ons verzorgde evenementen en kleinschalige feesten.

Zin om een boontje bij te dragen, neem contact met ons op: info@magazijn076.nl of 06 13320892.

 

Creatieve ontwerpen ambachtelijk vormgegeven

Een echte creatieveling met voorkeur voor ambacht: Tim’s creaties.

Bij Magazijn076 werkt hij als vrijwilliger aan het ontwerpen en ontwikkelen van tollen, sieraden, en andere projecten die we op verzoek verrichten en zijn te koop in onze webshop.

Tim heeft ook geholpen met het restaureren van de oude vintage stoelen. Dit is een duurzame wijze om zonder veel productieafval nieuwe producten te maken van oudere voorwerpen.

 

Keramiek atelier

Simone is 4e jaars studente aan de kunstacademie (I.K.O). Zij is gefascineerd door de veelzijdigheid van klei. Het opbouwen, creëren en draaien achter de draaischijf is magisch voor haar. Bij Magazijn076 kan ze haar droom realiseren: een eigen atelier waar ze vrij werk maakt en waar ze haar kennis kan delen. We hebben inmiddels voor een mooie prijs een oven aan kunnen schaffen. Zij maakt hier de mooiste kopjes, borden, potten en ander vrij werk. Deze fraaie handgemaakte producten zijn ook te koop in onze onze webshop. Simone werkt aan de ontwikkeling van workshops en ook kunnen liefhebbers tegen betaling van de materiaalkosten bij ons komen kleien.

Simone is ons zeer dankbaar dat ze zich op deze manier al tijdens haar studie verder kan ontwikkelen. Haar verdiensten komen dan ook geheel ten gunste van de verdere ontwikkeling van Magazijn076.

Fotografie Anders

Serie portretten van vrouwen met autisme.

In een fijne samenwerking met Magazijn076 mocht ik 7 prachtige vrouwen met autisme fotograferen.

Door een eenvoudige benadering heb ik geprobeerd een eerlijk beeld van de vrouw met autisme vast te leggen. Kwetsbaar, realistisch en soms confronterend. Met deze serie wil ik dat de vrouw even uit haar rol van “normaal zijn” stapt. Ze mag laten zien dat ze anders is.

Lieve Carla, Heleen, Mathilde, Nina, Pauline, Rosalie en Sanne ontzettend bedankt voor de medewerking en het openstellen van jullie kracht en kwetsbaarheid.

Bij interesse om de serie te exposeren neem contact op met Magazijn076 via ons mailadres.

Stoelen met een verhaal

Oude vintage stoelen krijgen bij ons een tweede leven. De afgelopen maanden heeft een flexibel team met veel plezier gewerkt aan het opknappen van bistrostoelen en oude caféstoelen. Ze zijn te koop aangeboden in onze webshop voor een leuke prijs. De opbrengst hebben we gebruikt voor nieuwe aankopen.

Voor deelnemers die nog niet precies weten wat ze binnen Magazijn076 op willen pakken, is het werken aan de stoelen een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons. Uit de praktijk blijkt dat ze zo weer inspiratie opdoen voor een mogelijk eigen project.

Dit project is voorbij, zie hier het resultaat

Animatiefilm ‘Avonturen van Loki, de magazijnhond’

Lily den Ridder is afgestudeerd animator aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en wil graag werkervaring opdoen. Bij Magazijn076 creëerde zij deze animatiefilm over het leven van Loki, onze ‘magazijnhond’.

Dit project is voorbij, zie hier het resultaat

 

Kom eens langs!

Heb je zelf een idee voor een nieuw project of wil je kennismaken? Kom dan eens langs!
Mail of bel ons om een afspraak te maken: info@magazijn076.nl of 06 13320892.