ONZE PROJECTEN

Bij Magazijn076 kunnen mensen met autisme projecten realiseren op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Onze projecten komen gezamenlijk tot stand op basis van de ideeën van onze deelnemers en vragen die we krijgen uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Magazijn076 geeft mensen letterlijk de ruimte om hier een bedrijf te starten, maar dat betekent dan wel dat ze in ruil daarvoor meebouwen aan onze sociale onderneming.

Heb je zelf een idee voor een nieuw project of wil je kennismaken? Kom dan eens langs!
Mail of bel ons om een afspraak te maken: info@magazijn076.nl of 06 13320892.

Fasstrunners

Onder de naam Fasstrunners (her-)start Magazijn076 in november 2019 de tweede editie hardlooptraining in Breda. Voor deze editie zijn de ervaren trainers Monica Dekker Move by MD en Berry Snoeren LC BY Berry’s gevonden om de deelnemende lopers te trainen.

Fasstrunners is voor mensen met autisme, hun naasten en andere enthousiaste hardlopers die gezamenlijk eens in de week willen trainen.

In de training staat looptechniek, hardlopen, specifieke corestability/mobiliteit en persoonlijke aandacht centraal. De kleine en overzichtelijke groep zorgt er voor dat dit haalbaar is.

Koffiefiets

Op dit moment bouwt Magazijn076 een bakfiets om tot koffiefiets. Met deze fiets gaan eigen barista’s op locatie ‘koffie met een verhaal’ schenken. Magazijn076 heeft de overtuiging dat een goed kop koffie, thee of fris mensen met elkaar in contact brengt. De koffiefiets is waarschijnlijk in maart 2020 gereed en kan dan ingezet worden bij bedrijven, evenementen en kleinschalige feesten.

Voor de koffiefiets zoekt Magazijn076 vijf tot zes extra mensen die de opleiding tot barista willen volgen en daarna met onze koffiefiets ‘de boer opgaan’. Belangstellenden kunnen zich melden via ons mailadres.

Stoelen met een verhaal

Oude vintage stoelen krijgen bij ons een tweede leven. De afgelopen maanden heeft een flexibel team met veel plezier gewerkt aan het opknappen van bistrostoelen en oude caféstoelen. Ze zijn te koop in onze webshop voor een leuke prijs. De opbrengst gebruiken we voor nieuwe aankopen.

Voor deelnemers die nog niet precies weten wat ze binnen Magazijn076 op willen pakken, is het werken aan de stoelen een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons. Uit de praktijk blijkt dat ze zo weer inspiratie opdoen voor een mogelijk eigen project.

Keramiek atelier

Simone is 3e jaars studente aan de kunstacademie (I.K.O). Zij is gefascineerd door de veelzijdigheid van klei. Het opbouwen, creëren en draaien achter de draaischijf is magisch voor haar. Bij Magazijn076 kan ze haar droom realiseren: een eigen atelier waar ze vrij werk maakt en waar ze haar kennis kan delen. We hebben inmiddels voor een mooie prijs een oven aan kunnen schaffen. Zij maakt hier de mooiste kopjes, borden, potten en ander vrij werk. Deze fraaie handgemaakte producten zijn ook te koop in onze onze webshop. Simone werkt aan de ontwikkeling van workshops en ook kunnen liefhebbers tegen betaling van de materiaalkosten bij ons komen kleien.

Simone is ons zeer dankbaar dat ze zich op deze manier al tijdens haar studie verder kan ontwikkelen. Haar verdiensten komen dan ook geheel ten gunste van de verdere ontwikkeling van Magazijn076.

Fotografie Anders

Serie portretten van vrouwen met autisme.

In een fijne samenwerking met Magazijn076 mocht ik 7 prachtige vrouwen met autisme fotograferen.

Door een eenvoudige benadering heb ik geprobeerd een eerlijk beeld van de vrouw met autisme vast te leggen. Kwetsbaar, realistisch en soms confronterend. Met deze serie wil ik dat de vrouw even uit haar rol van “normaal zijn” stapt. Ze mag laten zien dat ze anders is.

Lieve Carla, Heleen, Mathilde, Nina, Pauline, Rosalie en Sanne ontzettend bedankt voor de medewerking en het openstellen van jullie kracht en kwetsbaarheid.

Bij interesse om de serie te exposeren neem contact op met Magazijn076 via ons mailadres.

Creatieve ontwerpen ambachtelijk vormgegeven

Een echte creatieveling met voorkeur voor ambacht: Tim’s creaties.

Bij Magazijn076 werkt hij als vrijwilliger aan het ontwerpen en ontwikkelen van sieraden, tollen en andere projecten die we op verzoek verrichten, zoals onlangs het bureau dat een restyling is ondergaan en verkrijgbaar is in onze webshop.

Tim heeft ook geholpen met het restaureren van de oude vintage stoelen. Dit is een duurzame wijze om zonder veel productieafval nieuwe producten te maken van oudere voorwerpen.

Realisatie boek ‘Inkijk in mijn wereld met autisme’

Frans is als dichter en schrijver verbonden aan Magazijn076. Graag wil hij zijn ervaringen met en over autisme delen. In dat verband werkt hij aan een boek waarin hij aan de hand van het alfabet een inkijk geeft in zijn autistische wereld. Elke letter staat voor een concreet voorwerp. Zo staat de A voor agenda. Frans werkt bijvoorbeeld met 4 agenda’s en in het boek legt hij uit waarom dat zo voor hem werkt.

De planning is dat dit boek in medio 2020 in de boekhandel ligt.

Denktank Magazijn076

Mensen met autisme zijn vaak erg creatief. Laat dit nu net een vaardigheid zijn waar de markt steeds meer om vraagt, zoals vastgesteld door de World Economic Forum. Bij Magazijn 076 kunnen bedrijven/organisaties vragen voorleggen aan mensen met bijzondere vaardigheden. Zij weten complexe problemen op te lossen en met creativiteit nieuwe inzichten aan te dragen.

Zoekt u als bedrijf of organisatie naar een creatieve manier voor het oplossen van vraagstukken of problemen? Denk hierbij aan een reorganisatie die vastloopt, ideeën voor maatschappelijke problemen of het bedenken van een app of game. Bij Magazijn076 stellen we op basis van uw wensen een creatieve denktank samen.

Grafisch ontwerpbureau Magazijn076

Er komen wekelijks verschillende grafisch ontwerpers binnen om te werken aan eigen werk en projecten voor Magazijn076. Zij kunnen tegen een schappelijke prijs drukwerk en digitale producten vormgeven. Denk hierbij aan de ontwikkeling van uw logo en huisstijl, posters, advertenties, folders, (digitale) nieuwsbrieven, websites, visitekaartjes en animatiefilmpjes.

Animatiefilm ‘Avonturen van Loki, de magazijnhond’

Lily den Ridder is afgestudeerd animator aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en wil graag werkervaring opdoen. Bij Magazijn076 creëerde zij deze animatiefilm over het leven van Loki, onze ‘magazijnhond’.